Pure chocolade

Wat is pure chocola? Wanneer is chocolade puur? Hoe wordt het gemaakt en is deze pure variant gezond? Kom alles te weten over de pure chocolade van Nestlé en ontdek de heerlijke producten die wij ermee maken.

Wat is pure chocolade?

De naam zegt het al: bij pure chocolade proef je, anders dan bij witte- en melkchocolade, de echte pure cacaosmaak. Dat komt doordat donkere chocolade, zoals deze pure variant ook wel genoemd wordt, voor minstens 35 procent uit pure cacaobestandsdelen bestaat. Het cacaogehalte van commerciële pure chocoladerepen kan variëren van 35 procent voor zoete donkere chocolade tot zelfs 85% of 99% voor extreem donkere, bittere repen. Hoe hoger het percentage, hoe bitterder de chocolade.

Hoe wordt pure chocolade gemaakt?

Pure chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker en geur- en smaakstoffen zoals vanille. Cacao is afkomstig van de cacaoboom die voorkomt in de vochtige gebieden rondom de evenaar. Hoe meer cacao en hoe minder suiker, hoe bitterder de smaak van de chocolade. Door de sterke smaak van de pure chocolade wordt het vaak gebruikt voor bereidingen van desserts, taarten en gebak, zoals bijvoorbeeld deze heerlijke arretjescake.

Is pure chocolade gezond?

Er zijn onderzoeken die een gunstig effect laten zien op de hart- en bloedvaten. Maar pure chocolade bevat veel verzadigd vet wat het LDL-cholesterolgehalte verhoogt. De meningen lopen dus erg uiteen. Maar voorlopig is er geen wetenschappelijk bewijs dat chocolade gezond is.

Voedingswaarde pure chocola

Hieronder staan de voedingswaarde van de NESTLÉ L’ATELIER PURE CHOCOLADE MET BOSBESSEN, AMANDELEN & HAZELNOTEN. 

Meest gestelde vragen

Wanneer is de chocolade puur?

Het is pure chocola wanneer het voor minstens 35% uit droge cacaobestandsdelen bestaat, inclusief 18 procent cacaoboter en ten minste 14 procent vetvrije droge cacaobestandsdelen.
Heeft Nestlé pure chocolade zonder suiker?

Nee, maar wel pure chocolade met een relatief hoog cacao percentage zoals de Nestlé L'ATELIER Pure chocolade 80%.  

Zit er melk in pure chocolade?

In principe kan pure chocolade melk bevatten echter moet dat wel nadrukkelijk worden vermeld.

Is pure chocolade glutenvrij?

Chocolade is in de basis glutenvrij, echter kan het voorkomen dat de chocolade sporen van gluten bevat of dat er gluten in worden verwerkt.

Smaken pure chocolade?

Ontdek hier al onze pure L'ATELIER varianten.

Daarnaast heeft KITKAT ook een pure variant, namelijk de KITKAT 4-fingre dark. 3 heerlijke chocoladerepen, gemaakt van 4 krokante wafels omhuld met pure chocolade. .